top of page

BESCHERMHOES LAPTOP

Als je vaker met het vliegtuig reist voor je werk, dan neem je natuurlijk je laptop mee. Een laptop beschermhoes is in deze gevallen onmisbaar. Maar hoe vind je het juiste formaat van je laptop beschermhoes?

De juiste beschermhoes laptop kopen

Als je hebt besloten dat je een beschermhoes laptop wilt kopen, dan moet je draagbare computer er natuurlijk wel in passen. De hoes mag daarom niet te groot zijn om te voorkomen dat je laptop van links naar rechts schuift, wat de kans op beschadiging vergroot. Een te klein formaat is ook niet geschikt. Het is daarom belangrijk dat je bij het kopen van je laptop beschermhoes goed kijkt naar de grootte van je laptopscherm. Dit formaat wordt (meestal) uitgedrukt in inches. Na het berekenen van het formaat van je laptop is het belangrijk om zeker te weten dat je laptop in je hoes past. Om zeker te zijn is het de moeite waard om naast de inchmaat van je scherm ook de totale lengte, breedte en dikte van je computer te meten.

Hoeveel inch is je beschermhoes laptop?

Als je niet zeker weet hoe groot je laptop eigenlijk is, dan kun je eenvoudig de afmetingen meten met een meetlint. Je moet de afstand vanaf de diagonaal van het scherm meten. Daarna reken je de centimeters om naar het bijbehorende inch-formaat. Op internet zijn er genoeg conversietools die deze berekening voor je kunnen uitvoeren.

 

Voorbeeld:

Als je schermdiagonaal tussen 35,8 en 39,6 cm is, heb je een 15 of 15,6 inch laptop. Een laptop beschermhoes tot 15,6 inch is dan heel geschikt voor jou.

 

Sommige laptops hebben een brede rand rond het scherm. Geldt dit ook voor jouw laptop? Vergeet in dit geval niet om deze rand ook op te meten. Anders loop je de kans dat bijvoorbeeld je 14 inch laptop door deze rand misschien niet in een 14 inch beschermhoes past. Dan is het verstandig om een grotere hoes te kiezen.

GRATIS VERZENDING BE, VERLAAGD TARIEF NL

bottom of page